Tutkijatyöpajat ja symposio

Yksi osa European Transplant Sport Week -tapahtumakokonaisuutta on kansainvälinen elinsiirtoliikunnan symposio 14.–15.7. ja sitä edeltävät tutkijatyöpajat 11.–14.7. Symposion ja tutkijatyöpajat järjestää Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU yhteistyössä Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE:n ja Munuais- ja maksaliiton kanssa. Tutkijatyöpajat ja symposio ovat saaneet tukea EU:n Erasmus+ Sport -ohjelmasta.

Tutkijatyöpajat

Ennen elinsiirtoliikunnan symposiota järjestetään elinsiirtoliikunnan tutkijatyöpajojen sarja 11.–14.7. Vantaan Rantasipi Airport Congress Centerissä.

Tutkijatyöpajojen tavoitteena on edistää moniammatillista vuoropuhelua elinsiirron saaneiden henkilöiden, tutkijoiden ja terveydenhuollon ammattilaisten välillä. Yleisteemana tutkijatyöpajoissa on ”suorituskyky, harjoittelu ja harjoitettavuus”.

Työpajojen yhteenveto esitellään symposiossa. Kutsumme kaikki aiheesta kiinnostuneet tahot osallistumaan työpajoihin.

Lisätietoa työpajoista TÄÄLLÄ.

Elinsiirtoliikunnan symposio

Kansainvälinen elinsiirtoliikunnan symposio järjestetään 14.–15. heinäkuuta Vantaan Rantasipi Airport Congress Centerissä.

Symposiossa on sekä suullisia esityksiä että postereita. Esitykset voivat olla joko tieteellisiä tai käytännöllisiä. Symposion kielenä on englanti. Toivomme saavamme esityksiä seuraaviin elinsiirron saaneiden ja dialyysissa olevien henkilöiden urheiluun ja liikuntaan liittyviin aiheisiin:

  1. Liikunnan vaikutukset terveyteen ja elämänlaatuun.
  2. Liikuntasuositukset, kuten liikunnan harrastamisen määrän ja rasittavuuden turvallinen taso.
  3. Vanhempien rooli lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen ja terveiden elämäntapojen edistämisessä.
  4. Urheilun ja liikunnan voima psykologisessa kuntoutumisessa ja sosiaalisessa verkostoitumisessa.
  5. Sosiaalisen inkluusion edistäminen urheiluun ja liikuntaan osallistumisen keinoin.
  6. Elinsiirtourheiluliikkeen tulevaisuuden haasteet.

Ladattavat tiedostot

Lisätiedot