Sydämensiirron saaneelle Lotta Pukkilalle pulssi sormenpäissä on aihe juhlaan

Lotta Pukkila

Lotta Pukkilan lapsuus oli sairauden sävyttämä. Hänellä todettiin jo neljän kuukauden ikäisenä akuutti myelooinen leukemia ja noin kymmenen vuotta myöhemmin sydämen vajaatoiminta.

– En jaksanut oikein ikinä juosta. Olin tosi huono liikunnassa ja mulle tuli siitä tosi paha olo, Pukkila muistelee suhdettaan liikkumiseen.

Sen jälkeen kun Pukkila sai sydämensiirron vuonna 2010, on hänelle auennut uusi maailma.

– Kun huomaa näitä ihania, muille ihmisille normaaleja juttuja, kun lähtee vaikka juoksemaan ja tuntee sykkeen sormissaan, niin se on aina juhlahetki. Vau, mun kädet ovat lämpöiset, sanoo Pukkila, joka osallistuu Vantaan elinsiirron saaneiden EM-kilpailuissa maastojuoksuun tiistaina 12.7. ja useaan yleisurheilulajiin perjantaina 15.7.

Lotta Pukkilan koskettavaan tarinaan voi tutustua dokumenttifilmintekijä Antti Jääskeläisen tekemällä 3-minuuttisella videolla.

Ennen EM-kilpailujen ja sen yhteydessä järjestettävän Elinsiirtoliikunnan viikko -tapahtumakokonaisuuden alkua julkaistiin sarja Jääskeläisen videoita tapahtumaan osallistuvista henkilöistä. Ennen Lotta Pukkilan videota on ilmestynyt videot Tarja Savolaisesta, Olavi Rautiaisesta, Paavo Koskenkorvasta sekä Tuija Helanderista ja Teijo Hietasesta.

ELINSIIRRON SAANEIDEN EM-KILPAILUT JA ELINSIIRTOLIIKUNNAN VIIKKO

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n järjestämät elinsiirron saaneiden EM-kilpailut ovat 14 urheilulajin monilajikilpailut, jotka käydään Vantaalla 10.–17.7.2016. Suurin osa kilpailulajeista järjestetään Myyrmäen ja Tikkurilan urheilupuistoissa. EM-kilpailut koostuu itse asiassa kahden eri järjestön EM-kilpailuista, eli Sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailuista sekä Elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien EM-kilpailuista. Vantaalla kisat järjestetään ensimmäistä kertaa samaan aikaan ja samassa paikassa.

EM-kilpailujen yhteydessä järjestetään Euroopan Unionin Erasmus+ Sport -tukea saanut Elinsiirtoliikunnan viikko. Se koostuu elinsiirtoliikunnan työpajoista ja symposiosta, elinsiirron saaneiden lasten ja nuorten leiristä sekä ympäri pääkaupunkiseutua järjestettävistä Sporttitori-yleisötapahtumista, joissa pääsee kokeilemaan eri lajeja ja liikuntamuotoja sekä saamaan tietoa elinluovutustoiminnasta. Sporttitorien päätapahtumassa Helsingin Kansalaistorilla tiistaina 12. heinäkuuta klo 15.00–19.00 esiintyvät ilmaiskonsertissa räppärit SärreGracias ja MC KOO.

Suomen EM-joukkueen kokoonpano löytyy TÄÄLTÄ

Lisätiedot EM-kilpailuista ja Elinsiiroliikunnan viikostawww.vantaa2016.fi