Tikkurilassa tahkottiin pöytätennistä 12 pöydällä

Tiistaina käyty elinsiirron saaneiden EM-kilpailujen pöytätennisturnaus pelattiin 12 pöydän äärellä. Suomalaisedustusta oli tällä kertaa elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien miesten ikäryhmissä 18–29 ja 50+, jossa oli jopa kolme suomalaisedustajaa. Myös dialyysissä olevien sarjassa oli kaksi suomalaista. Lisäksi nelinpeleissä nähtiin kaksi suomalaisparia.

– Lyödään täysillä, ei sen kummempaa, Jari Veromaa totesi juuri ennen 50+ -sarjan nelinpelien alkua.

Turnaus pelattiin siten, että 11 pistettä ensin saavuttanut voittaa erän, ja ottelun voittaja selvitettiin paras viidestä -systeemillä. Ensin pelattiin alkulohkot, jonka jälkeen edettiin cup-systeemillä, kunnes voittaja oli selvillä.

Markus Niemelä halusi kokeilla pöytätennistä EM-kisoissa. Kun päivän lajeista valittavana oli joko petanque tai pöytätennis, oli valinta helppo, sillä Niemelällä on tennistausta, joka auttaa hieman muissakin mailapeleissä.

– Lähden otteluihini rennolla otteella. Olen ensimmäistä kertaa EM-kilpailuissa mukana. Alkulohkossani näyttäisi olevan kovia pelaajia, mutta aion pistää kunnolla hanttiin. Tunnelma on ollut tosi hyvä: täällä ei teeskennellä turhia ja kaikki ovat erittäin mukavia, Niemelä kertoi kisatunnelmistaan ennen peliensä alkua.

Vaikka Niemelän tie tyssäsi alkulohkoon, Suomi saalisti pöytätenniksestä lopulta kaksi pronssia ja yhden hopeamitalin. Erik Lintula voitti hopeaa 30–49-vuotiaiden dialyysissä olevien sarjassa ja Jari Veromaa yli 50-vuotiaiden elinsiirron saaneiden sarjassa. Lisäksi Veromaa ja Tapio Aikio voittivat nelinpelipronssia.