Lauantain yleisurheilupäivä oli Suomelle kultainen

Monika Bielik & Pinja Söyrilä

Perjantaina sateen takia hieman kesken jäänyt yleisurheilupäivä jatkui lauantaina Myyrmäen urheilupuistossa. Lajit saatiin vietyä läpi niin hyvin, että jo iltapäivällä kahden jälkeen oli viimeinenkin mitalisarja jaettu.

Yksi lauantain suomalaisista urheilijoista oli Nina Nordlund.

– Jalkavamma häiritsi pituushyppysuoritustani, mutta pallonheitosta on tarkoitus saada mitali.

Pallonheitossa Nordlund sijoittuikin pronssille, pituushypyssä tuloksena oli puolestaan neljäs sija.

Tomi Syväjärvi puolestaan haki hopeaa 18-29-vuotiaiden keihäästä. Hän osallistui jo viidensiin EM-kilpailuihinsa.

­– Hopea oli odotusten mukainen, kiva saada mitali. Keihään tuloksesta ei jäänyt jossiteltavaa. Vielä on edessä viestijuoksu: meillä on hyvät kaverit juoksemassa, jos vaihdot menevät putkeen niin yritetään voittaa. Unkari varmaankin kuitenkin vie tämän lajin.

4x100 metrin viestissä kävi kuten Syväjärvi ennusti: Unkari vei kultaa hieman yli viiden sekunnin erolla Suomen ensimmäiseen joukkueeseen.

Pinja Söyrilä puolestaan juoksi kevyesti sekä 400 että 800 metrin kultaa. Näiden lisäksi hän juoksi osana Suomen naisten viestijoukkuetta, joka myös saalisti kultaa. Hän aloitti EM-kisaurakkansa vasta viimeisenä kilpailupäivänä.

– 800 metriä oli hyvä juoksu minulta, vaikka aika ei aivan vastannut asettamaani tavoitetta. Kevään treenikausi oli hyvä, hain kilpailuista tuntumaa sekä 400 että 800 metrin juoksuihin. 800 metrin juoksuissa hioin erityisesti taktiikkaa.

Suomen saldona lauantain yleisurheiluista oli yhteensä 15 kultaa sekä yksilö- että joukkuelajeista, sekä useita himmeämpiä mitaleja.